Είδη μαλακών μαρσιπων


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Υπαρχουν διαφορα είδη μαρσιπων που κάποιος μπορεί να διαλλέξει.
Τα πιο διαδεδομένα είναι τα Ring Sling, τα pouch, τα SPOC (simple piece of cloth), στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνεται το wrap, και τα ABC's (Asian Baby Carriers) με γνωστότερο της κατηγορίας το Mei Tai.

Τα Ring Sling είναι οι μάρσιπου που έχουν κρίκους. Μπορεί να είναι με επένδυση ή όχι. Ταιριάζουν από νεογέννητο μέχρι νήπιο και δεν έχουν νούμερα όπως το pouch.
Για να το προσαρμόσεις στο σώμα σου, απλά ρυθμίζεις το μήκος του υφάσματος από τους κρίκους. Mε το Ring Sling μπορείς να τοποθετήσεις το μωρό σε διάφορες θέσεις, πχ μπροστά, στο πλάι, πίσω, μπροστά και να κοιτάει έξω.
Επίσης από τους κρίκους μπορείς να ρυθμίσεις να είναι πιο κοντά το μωρό ή πιο χαλαρά.
Ενα ακόμα πλεονέκτημα που έχει το Ring sling απέναντι στους άλλους τυπους μάρσιπου είναι ότι με την ουρά μπορείς να σκεπάσεις το μωρό την ώρα που θηλάζει, να το προστατέψεις από τον ήλιο-αερα κτλ
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
To pouch είναι ενα αλλο είδος μαρσιπου, με σταθερό μέγεθος, χωρίς να μπορεί να προσαρμοσθεί. το pouch πρέπει να είναι στα μέτρα κάποιου που θελει να το φορέσει και δεν μπορεί να ρυθμιστεί το μέγεθός του. Ειναι κατάλληλο για νεογέννητα αλλα και για μεγαλύτερα παιδιά.


το Mei Tai ανήκει στα ABC's (Asian Baby Carrier). Είναι ίσως το πιο διαδερομένο ABC και υπάρχουν πολλές παραλλαγές MT. Εχει τιράντες που πιάνουν και τους δυο ώμους γι'αυτό είναι πολύ βολικό και για πιο βαρυά παιδιά μια και το βάρος μοιράζεται. Και αυτό είναι κατάλληλο από νεογέννητο ως νήπιο.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Το SPOC (simple piece of cloth) δεν έχει κανένα γαζί, κανένα ραψιμο. Είναι ένα κομμάτι ύφασμα 4,5-5 μέτρα το οποιο φοριέται με διάφορους τρόπους και μέσα μπαίνει το μωράκι.
Τα SPOC χωρίζονται σε 3 ειδων υφασματα ανάλογα με το μέγεθος.
Το wrap 5 μέτρα * περίπου 70 εκατοστά
το shawl 2-2,5 μέτρα* περίπου 80 εκατοστά
το pareo έιναι ένα τεράγωνο υφασμα διαστασης : 1,2 m

Είναι και αυτό κατάλληλο για ηλικίες από νεογέννητο μεχρι 3 ετών.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket

1 σχόλιο:

popelix είπε...

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνεις. Ρίξε μια ματιά και στο ErgoCarrier, το οποίο δεν είναι βέβαια της ίδιας ακριβώς φιλοσοφίας αλλά είναι πολύ άνετο, απο απαλό βαμβάκι και δεν πιάνει πολύ χώρο, συγκριτικά με άλλα που για να προσφέρουν στήριξη έχουν μεταλλικό σκελετό.

Συνέχισε αυτή την ωραία δουλειά,

popelix