Συχνές ερωτήσεις

Ας μαζέψουμε εδώ προβληματισμούς που απασχολούν τους γονείς σχετικά με το babywearing
  • Γιατί είναι καλύτερο από το μάρσιπο του εμπορίου;
Τα sling επιτρέπουν στο μωρό να κάθεται σωστά, δηλαδή με τοα ποδαράκια ανοιχτά, λυγισμένα και ο πωπός βρίσκεται πιο κάτω από τα γόνατα.
Παρακαλώ διαβάστε το παρακάτω άρθρο με προσοχη http://www.continuum-concept.org/reading/spinalStress.html

  • Εχω νεογέννητο. Είναι ασφαλές να κάθεται στη θέση με τα ποδαράκια ανοιχτα;
Το νεογέννητο μπορεί να κάτσει είτε με τα ποδαράκια ανοιχτά είτε με τα ποδαράκια σταυρομένα έσα στο sling. Είναι ασφαλές να κάθεται με τα ποδαράκια ανοιχτά όπως στη φωτογραφία  • Γινεται να μην αρέσει στο μωρό;
Η ερώτηση αυτή θα μπορούσε να είναι "γίνετια να μην αρέσει στο μωρό η αγκαλιά;"
Και η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Αν το sling φοριέται σωστά, σίγουρα θα αρέσει στο μωρό. Αρκεί την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί, το μωρό να είναι έτοιμο για να δοκιμάσει κάτι για πρώτη φορά. Με το που θα βάλεις το μωράκι στο sling θα πρέπει να περπατάς-να κινείσαι συνέχεια, κάνε μια βολτα εντός ή και εκτός σπιτιού.
Επίσης καλό θα είναι το μωράκι να είναι καλά ταισμένο, ευδιάθετο, να μην είναι κακόκεφο και νυσταγμένο


  • Από πόσο μικρό μπορώ να το φοράω
Το νεογέννητο μπορεί να φορεθεί σε sling από τις πρώτες ώρες της ζωής του. Ειδικά τον πρωτο καιρό που το μωρό θελει συνέχεια να θηλάζει και να είναι αγκαλιά στη μαμά του, το να είναι σε sling βοηθάει πολύ όλους. Το πόσο γρήγορα όμως θα αρχίσει μια μαμά το babywearing εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως αν έχει άλλα παιδιά, αν νιώθει καλά μετά τον τοκετό της, πόσο αυτοπεποιθηση νιώθει με το μωρό κτλ.Φωτογραφιες από:
http://www.tentoes.com
http://site.peppermint.com
http://www.calinbleu.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: